Σπαστές γκαραζόπορτες

Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα των προϊόντων μας

Οι σπαστές πόρτες ανοίγουν κατακόρυφα προς τα πάνω και αναρτώνται από την οροφή προς εξοικονόμηση χώρου. Η κατασκευαστική αυτή αρχή σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως το χώρο μέσα και έξω από το γκαράζ. Οι σπαστές γκαραζόπορτες μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε άνοιγμα γκαράζ και προσφέρουν έως 14 cm μεγαλύτερο πλάτος διέλευσης συγκριτικά με τις μονοκόμματες γκαραζόπορτες. Επιπλέον διαθέτουν τέλεια μόνωση χάρη στα μόνιμα ελαστικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες λάστιχα στεγανοποίησης στις τέσσερις πλευρές.

Οι σπαστές γκαραζόπορτες έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Προτύπου 13241-1. Με τη λίστα ελέγχου ασφαλείας μπορείτε να ελέγξετε, αν η παλιά σας γκαραζόπορτα ανταποκρίνεται στα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο πόρτας

Έχετε την επιλογή: Με τις σπαστές γκαραζόπορτες διπλού τοιχώματος LPU 67 Thermo και LPU 42 έχετε εξαιρετική ή πολύ καλή θερμομόνωση. Και επιπλέον αυξημένη αντοχή και αθόρυβη λειτουργία. Η σπαστή γκαραζόπορτα μονού τοιχώματος LTE 42 ενδείκνυται για γκαράζ που δεν βρίσκονται σε επαφή με άλλα κτίρια και δεν χρειάζονται πρόσθετη θερμομόνωση. Και όταν στις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού σας κυριαρχεί το ξύλο, ταιριάζει ιδανικά η σπαστή γκαραζόπορτα Hörmann με επένδυση μασίφ ξύλου του τύπου LTH 42.

LPU 67 Thermo

Η πόρτα εξοικονόμησης ενέργειας ξεχωρίζει χάρη στα πάνελ πάχους 67 mm με θερμικό διαχωρισμό και εξαιρετική θερμομόνωση.

LPU 42

Η σπαστή γκαραζόπορτα διπλού τοιχώματος LPU 42 προσφέρει με τα πάνελ πάχους 42 mm μια πολύ καλή θερμομόνωση.

 

LTE 42

Η πόρτα μονού τοιχώματος LTE 42 αποτελεί την οικονομική λύση για γκαράζ που δεν βρίσκονται σε επαφή με άλλα κτίρια και δεν χρειάζονται πρόσθετη θερμομόνωση.

LTH 42

Η πόρτα από μασίφ ξύλο ενδείκνυνται τέλεια για ξύλινα σπίτια ή κτίρια με πολλά ξύλινα στοιχεία, όπως π.χ. ημιξύλινα κτίρια ή στοιχεία προσόψεων.

Συνοπτική παρουσίαση σχεδίων σπαστών γκαραζοπορτών από χάλυβα

Ραμποτέ S (LPU 42, LTE 42), Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ M (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ D (LPU 42), Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ Τ (LPU 42), Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), Traffic white RAL 9016

Ταμπλάς (LPU 42, LTE 42), Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 450, Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 456, Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 461 με τζάμι, Traffic white RAL 9016, σχέδιο 451 χωρίς τζάμι (χωρίς εικόνα)

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 457, Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 462 με τζάμι, Traffic white RAL 9016, σχέδιο 452 χωρίς τζάμι (χωρίς εικόνα)

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 458, Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 454, Traffic white RAL 9016

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 469 με τζάμι, Traffic white RAL 9016, σχέδιο 459 χωρίς τζάμι (χωρίς εικόνα)

Ραμποτέ L (LPU 67 Thermo, LPU 42), σχέδιο 481 με τζάμι, Traffic white RAL 9016, σχέδιο 471 χωρίς τζάμι (χωρίς εικόνα)

Ραμποτέ T (LPU 42) σχέδιο 501 με συνεχή σφραγίσματα σε όψη ανοξείδωτου χάλυβα, όψη ξύλου (εικ.) ή RAL κατ' επιλογή

Ραμποτέ T (LPU 42) σχέδιο 500 με χωρισμένα σφραγίσματα σε όψη ανοξείδωτου χάλυβα ή όψη ξύλου (εικ.), Traffic white RAL 9016

Συνοπτική παρουσίαση σχεδίων σπαστών γκαραζοπορτών από μασίφ ξύλο

Ραμποτέ S, σκανδιναβικό πεύκο

Ραμποτέ Μ, σκανδιναβικό πεύκο

Ραμποτέ L, σκανδιναβικό πεύκο

Ταμπλάς, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 401, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 402, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 403, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 403, με φυσική πέτρα, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 404, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 404, με φυσική πέτρα, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 405, σκανδιναβικό πεύκο

Σχέδιο 405, με προαιρετικούς οδηγούς πόρτας αχυρώνα

Καλοί λόγοι για να επιλέξετε μια σπαστή γκαραζόπορτα της Hörmann

Ίσα διαστήματα ραβδώσεων

Ίσα διαστήματα ραβδώσεων

[1] Ίσα διαστήματα ραβδώσεων και αόρατες ενώσεις πάνελ σε πόρτες ραμποτέ

Οι γκαραζόπορτες της Hörmann διακρίνονται για τον ομοιόμορφα διαχωρισμό ραμποτέ [ A ]. Τα πάνελ είναι τόσο τέλεια διαμορφωμένα, που οι ενώσεις είναι σχεδόν αόρατες σε κλειστή κατάσταση. Συγκρίνετε και μόνοι σας!

Κατά παραγγελία, παραλαμβάνετε και τις πρακτικές πλαϊνές πόρτες με την ίδια ευθυγράμμιση.

[ 2 ] Ανομοιόμορφα διαστήματα ραβδώσεων [ B ], [ C ] που οφείλονται στα διαφορετικά ύψη των πάνελ και ορατές ενώσεις πάνελ στα προϊόντα του ανταγωνισμού. Η εικόνα της πόρτας δεν είναι αρμονική.
Ομοιόμορφος διαχωρισμός ταμπλάδων

Ομοιόμορφος διαχωρισμός ταμπλάδων

[3] Ομοιόμορφος διαχωρισμός ταμπλάδων

Για μια αρμονική συνολική εικόνα οι αποστάσεις στις σπαστές γκαραζόπορτες της Hörmann μεταξύ των επιμέρους ταμπλάδων [ D ] είναι στο ύψος ακριβώς ίδιες. Αυτό επιτυγχάνεται με τα πάνελ ίδιου ύψους σε όλο το ύψος της πόρτας. Και οι κάθετες αποστάσεις μεταξύ των ταμπλάδων [Ε] σε ένα πάνελ είναι ίδιες. Έτσι προκύπτει μια ανομοιόμορφη εικόνα της πόρτας.

Προαιρετικά διατίθενται και πλαϊνές πόρτες με τον ίδιο διαχωρισμό πάνελ και στην ίδια όψη με τη σπαστή γκαραζόπορτα.

[4] Ανομοιόμορφος διαχωρισμός ταμπλάδων [F], [G] λόγω διαφορετικού ύψους των πάνελ σε προϊόντα του ανταγωνισμού. Η εικόνα της πόρτας δεν είναι αρμονική.
Ομοιόμορφη εμφάνιση κάσας και φύλλου πόρτας

Ομοιόμορφη εμφάνιση κάσας και φύλλου πόρτας

Η αρμονική συνολική εντύπωση μιας πόρτας βασίζεται σε πολλές μικρές λεπτομέρειες: Η κάλυψη πρεκιού [ 1 ] στις λευκές πόρτες και σε όλες τις επιφάνειες έχει πάντα εμφάνιση ομοιόμορφη με τα πάνελ της πόρτας. Όλα ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Οι πλευρικές κάσες [ 2 ] διατίθενται στάνταρ με λευκή επιφάνεια Woodgrain. Για σπαστές γκαραζόπορτες με τις επιφάνειες Sandgrain, Silkgrain ή Decograin διατίθενται προαιρετικές επενδύσεις κάσας στην επιφάνεια του πάνελ της πόρτας. Στις πόρτες Micrograin η επένδυση κάσας παραδίδεται με λεία επιφάνεια Silkgrain. Και για χρωματιστές σπαστές γκαραζόπορτες και πόρτες με επιφάνειες Decograin διατίθενται προαιρετικά ταιριαστές επενδύσεις κάσας [ 2 ] στην επιφάνεια ή στο χρώμα των πάνελ πόρτας. Η κάλυψη πρεκιού [ 1 ] σε αυτές τις πόρτες παραδίδεται πάντα στην επιφάνεια και στο χρώμα του πάνελ πόρτας.
Χωνευτή κάλυψη πρεκιού

Χωνευτή κάλυψη πρεκιού

Στις πόρτες LPU αυτή η κάλυψη πρεκιού είναι η πιο κομψή λύση για την ανεπαίσθητη ένωση της κάλυψης με το φύλλο της πόρτας. Με κλειστή την πόρτα, το πάνω τμήμα της πόρτας κλείνει χωνευτά με την κάλυψη.

Αποκλειστική εσωτερική όψη πόρτας

Αποκλειστική εσωτερική όψη πόρτας

Όποιος χρησιμοποιεί το γκαράζ του και ως play room, επιθυμεί και στο γκαράζ μια αρμονική όψη της πόρτας. Η premium έκδοση της LPU 67 Thermo ακριβώς αυτές οι επιθυμίες: η ολοκληρωμένη κάσα***, οι ράγες κύλισης και σύνδεσης καθώς και όλοι οι οδηγοί παραδίδονται σε ομοιόμορφη όψη με την εσωτερική πλευρά του φύλλου πόρτας σε γκριζόλευκο RAL 9002. Έτσι η πόρτα ενσωματώνεται αρμονικά με τον εσωτερικό χώρο και αναβαθμίζει το γκαράζ σας. Επιπλέον η πόρτας σας κινείται ιδιαίτερα αθόρυβα και ομοιόμορφα με τους διπλούς οδηγούς.

*** Εξωτερική όψη της κάσας και σε γκριζόλευκο RAL 9002, έτσι συνιστάται επένδυση κάσας πορτών σε Traffic white RAL 9016.
Βέλτιστη μακροχρόνια προστασία

Βέλτιστη μακροχρόνια προστασία

Η ανθεκτική πλαστική βάση κάσας ύψους 4 cm περικλείει την κάσα στην περιοχή που είναι εκτεθειμένη στη σκουριά και προστατεύει από πιθανή διάβρωση. Αντίθετα από τις λύσεις του ανταγωνισμού αυτή η αποτελεσματική προστασία μακράς διάρκειας διασφαλίζεται ακόμα και σε παραμένουσα υγρασία.

Μαζί με το λάστιχο στεγανοποίησης κάτω μέρους της πόρτας η βάση κάσας δημιουργεί και οπτικά ένα πετυχημένο κλείσιμο.

Αποτελεσματική θερμομόνωση

Αποτελεσματική θερμομόνωση

Πάντα όταν το γκαράζ και το σπίτι συνδέονται απευθείας μεταξύ τους συνιστάται μια καλά μονωμένη γκαραζόπορτα. Με το Hörmann ThermoFrame βελτιώνετε την ήδη καλή θερμομόνωση της πόρτας LPU.

Επίσης, το μαύρο πλαστικό προφίλ, που συναρμολογείται εύκολα στην κάσα της πόρτας, φροντίζει για το θερμικό διαχωρισμό της κάσας και του τοίχου και βελτιώνει τη μόνωση κατά έως 15 %*.

Η προαιρετική σύνδεση κάσας ThermoFrame διατίθεται για όλες τις σπαστές γκαραζόπορτες Hörmann.

* σε σπαστή γκαραζόπορτα διπλού τοιχώματος LPU μεγέθους: 5000 x 2125 mm
Πρακτικές λύσεις

Πρακτικές λύσεις

Για την εύκολη είσοδο ατόμων στο γκαράζ συνιστάται μια ανθρωποθυρίδα χωρίς κατώφλι. Έτσι μπορείτε να βγάζετε τα ποδήλατα ή τις μηχανές κήπου από το γκαράζ σας, χωρίς να ανοίγετε την γκαραζόπορτα.

Το κατώφλι από ανοξείδωτο ατσάλι έχει ύψος στο κέντρο μόνο 10 mm και στις άκρες 5 mm. Αυτό διευκολύνει τη διέλευση και μειώνει τον κίνδυνο να σκοντάψει κανείς.

Μοντέρνα γκαραζόπορτα εξοικονόμησης ενέργειας

Μοντέρνα γκαραζόπορτα εξοικονόμησης ενέργειας

Ειδικά για γκαράζ, που ενώνονται απευθείας με το σπίτι, συνιστούμε σπαστές γκαραζόπορτες διπλού τοιχώματος. Εκτός από την LPU 42 με πολύ καλή θερμομόνωση, η LPU 67 Thermo προσφέρει όλα όσα θα περιμέναμε σήμερα από μια μοντέρνα κατασκευή: εξαιρετική θερμομόνωση με θερμικά διαχωρισμένα πάνελ [1] και τιμή U 0,33 W/(m²·K)*, πολύ καλή μόνωση των ενδιάμεσων χώρων πάνελ με διπλά χείλη στεγανοποίησης [2] και προαιρετική σύνδεση κάτω μέρους με διπλό λάστιχο στεγανοποίησης κάτω μέρους, που αντισταθμίζει ακόμα και τις ανωμαλίες του εδάφους και μειώνει τις απώλειες ενέργειας.

* Τιμή U της πόρτας (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)
Φυσικά περισσότερη ασφάλεια

Φυσικά περισσότερη ασφάλεια

Οι σπαστές γκαραζόπορτες Hörmann με αυτοματισμό είναι απαραβίαστες - οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν έχουν καμιά ελπίδα. Όταν η γκαραζόπορτα είναι κλειστή, η αρπάγη κλειδώνει αμέσως αυτόματα και ερμητικά στον οδηγό του μηχανισμού, κάνοντας την παραβίαση με λοστό αδύνατη.

Αυτή η πατενταρισμένη ασφάλιση πόρτας λειτουργεί καθαρά μηχανικά και συνεπώς παραμένει ενεργή ακόμη και σε διακοπές ρεύματος, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς κίνησης του ανταγωνισμού.
Ασύρματο σύστημα BiSecur με πιστοποιημένη ασφάλεια

Ασύρματο σύστημα BiSecur με πιστοποιημένη ασφάλεια

Το αμφίδρομο και ιδιαίτερα ασφαλές κρυπτογραφημένο ασύρματο σύστημα BiSecur αποτελεί τεχνολογία του μέλλοντος για τον άνετο και ασφαλή χειρισμό μηχανισμών κίνησης γκαραζοπορτών, αυλοπορτών, πορτών, φωτισμού και πολλών ακόμη.

Η νέα, εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία κρυπτογράφησης BiSecur της Hörmann με σταθερή εμβέλεια χωρίς παρεμβολές σας δίνει την αίσθηση ασφάλειας ότι κανένας ξένος δεν μπορεί να αντιγράψει το ασύρματο σήμα σας. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση έχει γίνει από τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας του πανεπιστημίου Ruhr του Bochum.
Τέλεια προσαρμογή και 100 % συμβατότητα

Τέλεια προσαρμογή και 100 % συμβατότητα

Όλοι οι μηχανισμοί κίνησης BiSecur, οι δέκτες και τα στοιχεία χειρισμού είναι 100 % συμβατά. Με το τηλεχειριστήριο ή π.χ. ένα ασύρματο πλήκτρο κωδικού ανοίγετε άνετα εκτός από την γκαραζόπορτα και την αυλόπορτα που είναι εξοπλισμένη με μηχανισμό κίνησης Hörmann, τους μηχανισμούς κίνησης πορτών ή άλλες συσκευές με δέκτη BiSecur.
Με την εφαρμογή* μας και με την  πύλη BiSecur μπορείτε να χειρίζεστε άνετα τους μηχανισμούς κίνησης γκαραζόπορτας και αυλόπορτας της Hörmann, την οικιακή πόρτα** Hörmann

ή τον μηχανισμό κίνησης εσωτερικής πόρτας PortaMatic καθώς και άλλες συσκευές μέσω smartphone ή tablet.

* Για smartphone ή tablet με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.
** Για αυτήν τη λειτουργία η πόρτα εισόδου Hörmann ThermoCarbon / ThermoSafe πρέπει να είναι εξοπλισμένη με την αυτόματη κλειδαριά S5 / S7 Smart.
Χρήσιμη λειτουργία εύρεσης της θέσης της πόρτας

Χρήσιμη λειτουργία εύρεσης της θέσης της πόρτας

Δεν χρειάζεται πλέον να βγαίνετε έξω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες,  προκειμένου να δείτε αν η γκαραζόπορτά σας είναι κλειστή. Με το πάτημα ενός πλήκτρου το χρώμα της λυχνίας LED στο τηλεχειριστήριο HS 5 BS σας δείχνει τη θέση της πόρτας. Αν θέλετε, με ένα ακόμη πάτημα του πλήκτρου *** η πόρτα κλείνει. Ο χειρισμός της πόρτας δεν ήταν ποτέ πιο άνετος και πιο ασφαλής.

***  Σε περίπτωση χειρισμού χωρίς οπτική επαφή με την πόρτα, απαιτείται ένα πρόσθετο φωτοκύτταρο


Βραβευμένη σχεδίαση

Βραβευμένη σχεδίαση

Τα αποκλειστικά τηλεχειριστήρια BiSecur ξεχωρίζουν για τη σχεδίαση σε μαύρο ή λευκό και το κομψό σχήμα, που εφαρμόζει ιδιαίτερα άνετα στο χέρι.
Τα τηλεχειριστήρια Hörmann BiSecur με προαιρετική γυαλιστερή επιφάνεια σε όψη λάκας πιάνου βραβεύτηκαν με το reddot design award για την αποκλειστική σχεδίασή τους.

Απεικόνιση: τηλεχειριστήριο HS 5 BS με σταθμό τηλεχειριστηρίου (προαιρετικά).

Συλλογή εικόνων

Ραμποτέ T

Σχέδιο 500 με χωρισμένα σφραγίσματα σε όψη ανοξείδωτου χάλυβα, σε RAL 7016

Ραμποτέ T

σε Silkgrain Stone grey RAL 7030, σχέδιο 501 με συνεχόμενα σφραγίσματα σε όψη ξύλου

Σχέδιο πόρτας 405

Πόρτα από μασίφ ξύλο, βαμμένη από τον πελάτη σε λευκό χρώμα, με μεντεσέδες και πόμολα

Ραμποτέ M

σε Decograin Rosewood

Ραμποτέ T

σε Silkgrain γκρι ανθρακί RAL 7016, σχέδιο 500 με χωρισμένα σφραγίσματα σε όψη ξύλου

Ραμποτέ S

σε Woodgrain fir green RAL 6009

Ταμπλάς

σε Woodgrain γκρι ανθρακί RAL 7016

Ραμποτέ M

σε γκρι ανθρακί, RAL 7016, πόρτα εισόδου αλουμινίου Hörmann ThermoSafe σχέδιο 565, σε γκρι ανθρακί, RAL 7016 με προαιρετικά πλευρικά τμήματα και φεγγίτη

Ταμπλάς

σε Decograin Golden Oak

Κατάλογοι
Βίντεο
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Μηχανισμοί κίνησης γκαραζόπορτας - Καθησυχαστική ασφάλεια

Garagentor-Antrieb SupraMatic

Μηχανισμός κίνησης γκαραζόπορτας SupraMatic - Η μονομαχία

BiSecur - Funksystem mit zertifizierter Sicherheit

Ασύρματο σύστημα BiSecur της Hörmann: Ασφάλεια, άνεση, αποκλειστικότητα