Τεχνολογία φορτοεκφόρτωσης

Υδραυλικές ράμπες

Υδραυλικές ράμπες με αρθρωτό χείλος ή προέκταση

Οι υδραυλικές ράμπες Hörmann είναι οι έξυπνες λύσεις για να αντισταθμιστεί με ακρίβεια η διαφορά μεταξύ διαφορετικών δαπέδων φορτηγών και ραμπών φόρτωσης. Έτσι το φορτίο μπορεί να οδηγηθεί μέσα ή έξω από το φορτηγό με μία μόνο οριζόντια κίνηση.

Η στιβαρή χαλύβδινη κατασκευή με ανθεκτική στη στρέψη πλατφόρμα αντισταθμίζει τις πλευρικές κλίσεις των φορτηγών ακόμα και σε περίπτωση ανομοιόμορφου φορτίου.

Το αξιόπιστο υδραυλικό σύστημα με 2 κυλίνδρους ανύψωσης και έναν κύλινδρο για το χείλος ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες, είναι εύχρηστο και πάνω από όλα ασφαλές. Επειδή αυτές οι υδραυλικές ράμπες είναι εξοπλισμένες με αυτόματες βαλβίδες διακοπής κινδύνου στους κυλίνδρους ανύψωσης. Ασφαλίζουν αστραπιαία την υδραυλική ράμπα. Αυτό είναι σημαντικό, όταν ένα φορτηγό αναχωρεί πρόωρα ενώ η πλατφόρμα δέχεται ακόμα φορτίο.

Η Hörmann προσφέρει για κάθε περίπτωση φόρτωσης τη σωστή λύση για την αποδοτική φόρτωση και εκφόρτωση. Συμβουλευτείτε αναλυτικά τον ειδικό στην τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων της Hörmann.

φυσούνες

Φυσούνες - Ολοκληρωμένη προστασία

Οι φυσούνες Hörmann προστατεύουν τα προς φόρτωση εμπορεύματα από τις καιρικές συνθήκες, εξοικονομούν ενέργεια, εμποδίζουν τα ρεύματα αέρα και έτσι την απουσία προσωπικού λόγω ασθένειας. Σε συνδυασμό με τις υδραυλικές ράμπες δεν απαιτούνται δαπανηρά στέγαστρα και προστατευτικές κατασκευές ραμπών.

Οι φυσούνες με πτερύγια Hörmann προσαρμόζονται σε όλα τα μεγέθη φορτηγών και είναι έτσι γενικής χρήσης. Υψηλής ποιότητας μετωπικά και πλευρικά πτερύγια, συναρμολογημένα πάνω σε γαλβανισμένο, παραμορφώσιμο πλαίσιο, αποτελούν μια σταθερή, εύκαμπτη και ανθεκτική στο σχίσιμο κατασκευή. Τα πτερύγια και τα στοιχεία πλαισίου παραδίδονται ως βιδωτά εξαρτήματα για εύκολη συναρμολόγηση. Αυτό καθιστά και την αντικατάσταση μια εύκολη και οικονομική υπόθεση. Οι φουσκωτές φυσούνες και φυσούνες με μαξιλάρια για ειδικές χρήσεις ολοκληρώνουν την γκάμα προϊόντων.

Σταθμοί φορτοεκφόρτωσης

Σταθμοί φορτοεκφόρτωσης - Ολοκληρωμένη προστασία

Οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης τοποθετούνται μπροστά από την αίθουσα. Αυτό σημαίνει: η αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιείται πλήρως μέχρι τους εξωτερικούς της τοίχους. Οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης Hörmann αποτελούν πάντα μια καλή απόφαση, όταν οι αίθουσες δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση εσωτερικών ραμπών ή όταν δεν επιτρέπεται η οδήγηση κάτω από τις ράμπες.

Ένας ολοκληρωμένος σταθμός φορτοεκφόρτωσης αποτελείται από μια πλατφόρμα με υδραυλική ράμπα, την επένδυση τοίχου και οροφής και ένα άνοιγμα φόρτωσης με φυσούνα.

Σε συνδυασμό με τις θερμομονωμένες βιομηχανικές πόρτες Hörmann οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης ενδείκνυνται ειδικά για τη φόρτωση ευαίσθητων στη θερμοκρασία εμπορευμάτων.
Τα φορτηγά μπορούν να προσεγγίσουν τόσο σε γωνία 90° όσο και πλευρικά μετατοπισμένα σε κλειστή γωνία. Οι σταθμοί φορτοεκφόρτωσης παραδίδονται σε μεμονωμένα στοιχεία ή σε τοποθετημένα σε σειρά.

Τα σημεία φορτοεκφόρτωσης καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των εξωτερικών επιφανειών στα βιομηχανικά κτίρια. Έτσι κρύβουν μεγάλο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας – πληροφορίες για τιμές αποσβέσεις και πρόσθετους εξοπλισμούς παρέχονται στον οδηγό εξοικονόμησης ενέργειας Hörmann.

Καλοί λόγοι για να επιλέξετε την τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων της Hörmann

Στιβαρές ράμπες

Στιβαρές ράμπες

Αειφορία και ποιότητα πάνε χέρι-χέρι. Οι ράμπες πρέπει να αντέχουν τη σκληρή καθημερινότητα. Για αυτό όλα τα εξαρτήματα κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά.
Η κατασκευή όλων των υδραυλικών ραμπών συμμορφώνεται με το EN 1398 και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ανθεκτικότητά της.

Ιδιαίτερα σταθερά επίπεδα αγκύρια, ανοίγματα εξαερισμού στην περιμετρική γωνία και βιδωτές γωνίες εξασφαλίζουν μια αξιόπιστη στερέωση στο δομικό στοιχείο, μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ενεργειακά αποδοτικοί σταθμοί φορτοεκφόρτωσης

Ενεργειακά αποδοτικοί σταθμοί φορτοεκφόρτωσης

Με ένα σταθμό φορτοεκφόρτωσης η υδραυλική ράμπα συναρμολογείται ακριβώς μπροστά από την αίθουσα. Το άνοιγμα της αίθουσας μπορεί έτσι να ολοκληρωθεί αποδοτικά με μια βιομηχανική πόρτα.
Για σταθμούς φορτοεκφόρτωσης της Hörmann μπορούν να διατεθούν στατιστικές τύπου ήδη από το στάδιο της προσφοράς, όπου καθορίζονται τα στοιχεία για μέγιστο φορτίο ανέμου και χιονιού.

Μέσω ρυθμιζόμενων ποδιών μπορούν να αντισταθμιστούν πιθανές ανωμαλίες του εδάφους με απλό τρόπο.
Εύκαμπτες φυσούνες

Εύκαμπτες φυσούνες

Οι φυσούνες είναι αποδοτικές κυρίως όταν είναι πλήρως προσαρμοσμένες στα οχήματα που σταθμεύουν και στην κατάσταση φόρτωσης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο φάσμα ευέλικτων λύσεων.
Στιβαρές πτυσσόμενες φυσούνες με πτερύγια με διαφορετικούς σκελετούς εμποδίζουν τις ζημιές κατά τη στάθμευση.
Φουσκωτές φυσούνες προσαρμόζονται στις διάφορες διαστάσεις οχημάτων.

Εκτυλισσόμενοι μουσαμάδες αντισταθμίζουν ακόμα και μεγαλύτερες διαφορές ύψους των οχημάτων.
Για την αντιστάθμιση των κινήσεων των οχημάτων ή/και κατά την τοποθέτηση επιστρεφόμενων εμπορευματοκιβωτίων, συνιστώνται φυσούνες με τηλεσκοπικούς βραχίονες σύνδεσης ή ανυψούμενο σκελετό οροφής.
Συμβατά συστήματα ελέγχου

Συμβατά συστήματα ελέγχου

Από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή τα συστήματα ελέγχου πόρτας και φυσούνας της Hörmann προέρχονται όλα από έναν κατασκευαστή και 100% συμβατά μεταξύ τους. Έτσι επωφελείστε από την ενιαία φιλοσοφία χειρισμού με τυποποιημένα μεγέθη κτιρίων και τα ίδια σετ καλωδίων σε ράμπες και συστήματα ελέγχου πόρτας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα: αν το σύστημα ελέγχου φυσούνας τοποθετηθεί κάτω από το σύστημα ελέγχου πόρτας, μπορούν τα δύο συστήματα ελέγχου να ενωθούν σε μία συμπαγή μονάδα.
Κατάλογοι
Βίντεο

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων: Σύστημα DOBO - Πρώτα σταθμεύστε, μετά ανοίξτε τις πόρτες

Φυσούνα BBS για μικρά οχήματα μεταφοράς

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων: Βέλτιστα προσαρμοσμένο σύστημα