Συστήματα ελέγχου πρόσβασης

Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εταιρικές είσοδοι, χώροι εκδηλώσεων, δημόσιοι χώροι: όποια κι αν είναι η περιοχή και η ανάγκη προστασίας – με την ποικιλία των προϊόντων μας θα γίνουμε ο ισχυρός σας συνεργάτης για τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Για αυτό φροντίζουν τα κολωνάκια μας με διάφορες λειτουργίες, τα βυθιζόμενα οδοφράγματα καθώς και οι μπάρες διέλευσης οχημάτων και τα βυθιζόμενα καρφιά. Αν χρειάζεται, σχεδιάζουμε για εσάς ολοκληρωμένες λύσεις ελέγχου, ώστε να έχετε στη διάθεσή σας το κατάλληλο σύστημα για τις απαιτήσεις που έχετε σε θέματα ασφαλείας.

Είτε με το Security Line για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είτε με το High Security Line για μέγιστη προστασία σε περιβάλλοντα υψηλής ασφάλειας – η Hörmann θέτει τα πρότυπα στο θέμα ασφάλεια.

Security Line – Ασφάλεια για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Αυτόματα κολωνάκια

Διατίθενται αυτόματα κολωνάκια σε τρεις εκδόσεις. Στην έκδοση με ενσωματωμένο ηλεκτρομαγνητικό μηχανισμό κίνησης για μεσαία συχνότητα χρήσης και στην έκδοση με ενσωματωμένο υδραυλικό μηχανισμό κίνησης για υψηλή συχνότητα χρήσης. Ιδιαίτερα υψηλή προστασία προσφέρουν τα αυτόματα κολωνάκια RI-H με ενισχυμένο υλικό κυλίνδρου.

 

 

Ημιαυτόματα κολωνάκια

Με ενσωματωμένα ελατήρια αέρος τα ημιαυτόματα κολωνάκια είναι ιδανικά για χαμηλότερες συχνότητες χρήσης. Δεν απαιτείται σύνδεση ρεύματος για την εγκατάσταση. Με χειροκίνητη πίεση προς τα κάτω το κολωνάκι βυθίζεται, ενώ το ενσωματωμένο ελατήριο αέρος ανυψώνει αυτόματα το κολωνάκι.

Αφαιρούμενα κολωνάκια

Σε πολύ χαμηλές συχνότητες χρήσης περ. 2 κινήσεων ημερησίως συνιστώνται τα αφαιρούμενα κολωνάκια, τα οποία τοποθετούνται επίγεια χωρίς εργαλεία. Το κλειστό περίβλημα διασφαλίζει ότι ακόμη κι αν αφαιρεθεί το κολωνάκι δεν υπάρχει άνοιγμα στο έδαφος.

Σταθερά κολωνάκια

Τα σταθερά κολωνάκια με πλάκα πεζοδρομίου είναι οπτικά όμοια με τα αυτόματα και τα ημιαυτόματα κολωνάκια. Σε περίπτωση βλάβης αποσυναρμολογούνται οι κύλινδροι. Ως βασικό μοντέλο με καλή σχέση τιμής-απόδοσης ιδανικά είναι τα σταθερά κολωνάκια με αγκύριο εδάφους. Για ιδιαίτερα υψηλή προστασία συνιστώνται τα σταθερά κολωνάκια RI-FF με ενισχυμένο υλικό κυλίνδρου και ενισχυμένη στερέωση εδάφους.

High Security Line – Μέγιστη προστασία για περιοχές υψηλής ασφάλειας

Κολωνάκια High Security

Για την προστασία ευαίσθητων περιοχών ενδείκνυνται τα κολωνάκια της σειράς High Security Line. Διατίθενται σε αυτόματη, αφαιρούμενη και σταθερή έκδοση, έχουν δοκιμαστεί με crash test και έχει πιστοποιηθεί ότι πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας. Οι κύλινδροι της σειράς High Security Line είναι οπτικά όμοιοι με τους κυλίνδρους της σειράς Security Line.

Βυθιζόμενα οδοφράγματα

Για αυξημένη ασφάλεια σε εισόδου και εξόδου με πλάτος έως και 6 μέτρα συνιστάται η χρήση βυθιζόμενων οδοφραγμάτων. Διατίθενται στην έκδοση Road Blocker 500 με ύψος 500 mm ή με ύψος 1000 mm στην έκδοση Road Blocker 1000. Το Road Blocker 500 SFείναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε έτοιμο δάπεδο σκυροδέματος, διότι δεν απαιτούνται τελικές εργασίες.

Μπάρες διέλευσης οχημάτων

Για την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο έως 10 μέτρα πλάτος φροντίζουν οι μπάρες διέλευσης οχημάτων. Είναι κατάλληλες για υψηλές συχνότητες χρήσης και ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Βυθιζόμενα καρφιά

Τα βυθιζόμενα καρφιά επιτρέπουν μια ελεγχόμενη μονόπλευρη διέλευση και εμποδίζουν ταυτόχρονα τη διέλευση από την αντίθετη κατεύθυνση. Ενώ η έκδοση Tyre Killer M είναι κατάλληλη για μεσαίες συχνότητες χρήσης, η έκδοση Tyre Killer H χρησιμοποιείται σε υψηλές συχνότητες χρήσης.

Καλοί λόγοι για να επιλέξετε συστήματα ελέγχου πρόσβασης Hörmann

Συμπαγής και ευέλικτη συναρμολόγηση

Συμπαγής και ευέλικτη συναρμολόγηση

Σε κολωνάκια με ενσωματωμένο υδραυλικό μηχανισμό κίνησης όλα τα λειτουργικά μέρη βρίσκονται μέσα στο σώμα τους. Το ενσωματωμένο υδραυλικό σύστημα απαιτεί μόνο ελάχιστες ποσότητες λαδιού, μειώνοντας σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε βιοδιασπώμενο λάδι, ώστε να αποκλείσετε 100% τους κινδύνους για το περιβάλλον.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα: Το σύστημα ελέγχου μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση έως 80 μέτρα από τα κολωνάκια με καλώδιο ρεύματος / ελέγχου.

Οπτικά όμοιες εκδόσεις

Οπτικά όμοιες εκδόσεις

Για να είναι δυνατός ο εξατομικευμένος συνδυασμός σε κολωνάκια της σειράς Security και High Security οι κύλινδροι σε όλα τα κολωνάκια είναι ομοιόμορφοι. Επιπλέον συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους σταθερά, ημιαυτόματα και αυτόματα κολωνάκια χάρη στην πλάκα πεζοδρομίου ομοιόμορφης εμφάνισης. Έτσι η συνολική εικόνα είναι 100% αρμονική.

Ταχεία ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου

Ταχεία ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου

Μια έγκριση πρόσβασης δεν πρέπει να αποτελεί κίνδυνο στην ασφάλεια. Χάρη στη λειτουργία έκτακτης ανάγκης EFO (Emergency Fast Operation) υπάρχει δυνατότητα ταχείας ανύψωσης σε μόλις περ. 1,5 δευτερόλεπτο για όλα τα βυθισμένα κολωνάκια, προσφέροντας άμεση ασφάλεια σε περιπτώσεις κινδύνου.

Εξατομικευμένες λύσεις ελέγχου

Εξατομικευμένες λύσεις ελέγχου

Σε ένα σύστημα ελέγχου συμπεριλαμβάνονται πλήρεις λύσεις ελέγχου με π.χ. περισσότερα κολωνάκια. Στα πλαίσια της λύσης αυτής μπορεί να ρυθμιστούν σχέσεις κύριων και δευτερευόντων κολωνακιών. Η σύνδεση του συστήματος ελέγχου γίνεται μέσω κλεμών ταχυσύνδεσης με εύκολο σέρβις. Έτσι διευκολύνεται η συναρμολόγηση και η μετέπειτα συντήρηση. Επίσης το σύστημα ελέγχου μπορεί να επεκταθεί με στοιχεία χειρισμού (όπως π.χ. πληκτρολόγια κωδικού) ή / και περαιτέρω μονάδες ελέγχου, π.χ. για επαγωγικούς βρόχους.

Ασύρματο σύστημα BiSecur

Ασύρματο σύστημα BiSecur

Ο χειρισμός των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης γίνεται επίσης άνετα με το ασύρματο σύστημα BiSecur. Η ανεπτυγμένη από την Hörmann, εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία κρυπτογράφησης σας παρέχει την ασφάλεια ότι κανένας ξένος δεν μπορεί να αντιγράψει το ασύρματο σήμα σας.