Συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας

Συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας για την αξιόπιστη προστασία κτιρίων

Η Hörmann προσφέρει για όλους τους τομείς, ανάλογα με το θερμικό φορτίο, αξιόπιστες, λειτουργικές και ασφαλείς λύσεις συρόμενης πόρτας σε έκδοση με 1 ή 2 φύλλα. Οι κατασκευές πυρασφαλείας είναι ελεγμένες κατά DIN 4102, αξιολογούνται συνεχώς από τον οργανισμό ελέγχου υλικών Braunschweig και εγκρίνονται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικοδομικής Τεχνολογίας DIBt.
Οι καπνοστεγανές συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας για ασφαλείς εξόδους κινδύνου και οδούς διάσωσης ελέγχονται επιπλέον κατά DIN 18095. Ενδείκνυνται για όλες τις περιοχές με υψηλή συχνότητα διέλευσης ατόμων, όπου σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να προστατεύονται οι άνθρωποι από την εξάπλωση επικίνδυνων για τη ζωή καπναερίων.
Για τη γρήγορη διέλευση ατόμων και καροτσιών μεταφοράς ή μικρότερων οχημάτων μεταφοράς ενδείκνυνται συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας με ανθρωποθυρίδα/έξοδο κινδύνου. Γενικά οι ανθρωποθυρίδες/έξοδοι κινδύνου εξοπλίζονται για λόγους πυρασφάλειας με μηχανισμούς επαναφοράς θυρών με ράγες ολίσθησης στο επάνω μέρος.

Καλοί λόγοι για να επιλέξετε συρόμενες πόρτες πυρασφαλείας και καπνοπροστασίας Hörmann

Πολυτελής όψη πόρτας

Πολυτελής όψη πόρτας

Η συρόμενη πόρτα Hörmann έχει μοντέρνα όψη χάρη στην πατενταρισμένη εγκοπή V στο συνδετικό αρμό χωρίς ορατές βιδωτές συνδέσεις. Η υψηλή σταθερότητα διασφαλίζεται από το χωνευτό προφίλ εμπλεκόμενων οδοντώσεων σε σχήμα λαβυρίνθου. Τα στοιχεία πάχους μόλις 72 mm είναι επίπεδα, πλήρως επικολλημένα και διατεταγμένα σε σειρά μέσω σπειροειδών ράβδων. Έτσι προκύπτει ένα υψηλής ποιότητας φύλλο πόρτας με παράλληλα άκρα ομοιόμορφου πλάτους.

Τα επιμέρους στοιχεία έχουν ύψος έως 9 μέτρα και είναι κατασκευασμένα από ένα μονοκόμματο κομμάτι, χωρίς ενοχλητικές ραφές συγκόλλησης. Αυτό χαρίζει στην πόρτα μια όψη υψηλής ποιότητας.
Ακριβής κίνηση του φύλλου πόρτας

Ακριβής κίνηση του φύλλου πόρτας

Το κυλινδρικό ράουλο και ο στιβαρός κύλινδρος οδήγησης σε συνδυασμό με τον πατενταρισμένο οδηγό διασφαλίζουν μια τέλεια ισορροπία δυνάμεων. Η ανάρτηση σε ένσφαιρα έδρανα εγγυάται αθόρυβη κίνηση και εύκολο χειρισμό. Μέσω βιδών ρύθμισης ο οδηγός μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια στις 3 διαστάσεις. Με την καλύπτρα οδηγού στο χρώμα της πόρτας δημιουργείται μια ομοιόμορφη συνολική εικόνα.

Ομοεπίπεδη κατασκευή χωρίς εισερχόμενο προφίλ

Ομοεπίπεδη κατασκευή χωρίς εισερχόμενο προφίλ

Αυτή η προαιρετική έκδοση της πόρτας αποτελεί την εναλλακτική στις δίφυλλες περιστρεφόμενες πόρτες στον μη οικιακό οικοδομικό τομέα, π.χ. σε περιοχές εισόδου. Επειδή η πόρτα κινείται στην περιοχή εισόδου ομοεπίπεδα πάνω στην καλύπτρα ανοξείδωτου χάλυβα στον τοίχο, οι καθαρές διαστάσεις διέλευσης αυξάνονται και η ελκυστική εμφάνιση της πόρτας δεν υποβαθμίζεται από ένα προφίλ εισόδου. Όταν η περιοχή αποθήκευσης έχει τη μορφή εσοχής με καπάκι εσοχής, η πόρτα γίνεται σχεδόν αόρατη.

Ασφάλεια χάρη στους ελατηριωτούς πείρους ασφάλισης ανοξείδωτου χάλυβα, στο διογκούμενο χρώμα και στο διπλό μονωτικό λάστιχο.
Με μηχανισμό κίνησης υψηλής άνεσης

Με μηχανισμό κίνησης υψηλής άνεσης

Ο συνδυασμός συρόμενης πόρτας από χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα με τους μηχανισμούς κίνησης SupraMatic HT ή ΙΤΟ 400 επιτρέπει το γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο στην καθημερινή λειτουργία. Για ιδιαίτερα αθόρυβη και ασφαλή λειτουργία της πόρτας συνιστούμε τους μηχανισμούς κίνησης SupraMatic HT και ITO 400 FU με στάνταρ soft start και soft stop. Ο άνετος χειρισμός πραγματοποιείται με τηλεχειριστήριο, μπουτόν ή κλειδο-διακόπτη. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ένας πατενταρισμένος μηχανισμός ξεκλειδώνει τον μηχανισμό κίνησης. Στη συνέχεια η πόρτα κλείνει αξιόπιστα από το ίδιο της το βάρος.

Κατάλογοι